Mmmmm

Har inte tränat på ett tag nu eftersom jag har jobbat så mycket. Blir oftast både dag och natt eller kväll. Idag blir det bara jobb inatt så nu har jag tid att blogg lite, göra en god frukost som jag äter i sängen och kolla på OS.  
Fil med supermusli, jordgubbar och hemmagjord jordgubbskräm. Kräm är enkelt att göra och behöver inte alls innehålla något socker. Jag gör min med endast jordgubbar, vatten och en potatismjölsredning. Börja med att koka upp jordgubbarna med lite vatten, gör sedan redningen med potatismjöl och vatten i en kopp, blanda väl innan du häller i det i jordgubbarna. Rör och och låt koka upp igen. 

Tur

Yes idag blev det minst lika varmt och jag slutade kl 12. Sedan dess har jag spenderat timmarna i solen och badat hemma hos en komps. Underbart. Nu är jag på väg till gymmet då jag och Iza ska gå på vår gamla favorit, Aerobicstriptease. Det blev även lite mat innan jag gick till bussen: fil med müsli och vinbär från mammas trädgård.

Värme

Det är inte okej att jobba från 8-19 när det är så här fint väder! Det är runt 26 grader och jag vill sola och bada men nej, 11 timmar på jobb istället. Hoppas att det är lika varmt imorgon för då slutar jag 12 :)

Sooool

Har haft fullt upp idag. Började med jobb sedan åkte vi till mamma i Ystad, besökte nybrostrand, Olof Viktors café och några affärer. Har massa bilder men hinner inte lägga upp nu, kom nyss hem från Daniella och ska upp tidigt imorgon bitti och jobba.

På rullor i Malmö

Är på väg hem från en tur på inlines med Iza. Vi rullade längs västra hamnen och ribban för att titta på beachfotbollen men turneringen hade redan tagit slut. Tog ett stopp i stapelbäddsparken och körde lite, där finns det riktigt härligt underlag. Utmanade oss själva att försöka klättra upp för "bergen", det gick väl sådär. Fick tre brutna naglar på köpet men vi hade riktigt kul!

Boxning

Efter all mat och gott idag så kändes det bra att Iza och jag hade bokat ett pass på gymmet! Vi testade boxning för första gången... väldigt svettigt! Man boxades inte bara utan det var annan träning också men herregud, mina armar fungerar knappt nu efteråt! Jag sitter här och försöker skriva men armarna är fortfarande skakiga, hahah! Men det var kul, man kände sig som en riktigt fighter fast vi skrattade så klart nästan hela tiden. 

Idag är det ingen vanlig dag...!

... För idag är det Julias födelsedag! 
Min syster kom hit på besök idag så att vi skulle kunna fira henne. Jag hade förberett en stor frukost till henne med massa gott. Det blev pannkakor med blåbär, jordgubbar, rabarberkräm, melon, banan och röda vinbär samt citron/kiwi- vatten. Riktgit gott var det, tänk om man kunde få sån frukost varje dag! 
Självklart blev det även efterrätt, bjöd på den kakan som jag gjorde till pappa här om dagen men som vi behöll halva av här hemma till idag. Det är en sockerkaksvariant med rabarber och jordgubbar som jag lyxade till lite med en nötkola ovanpå! (ser inte jättegott ut men det blev en höjdare!) Recept kommer... 
Sen blev det även en liten present, en kakburk som jag fyllde med hembakade madelbars i två olika smaker.
(Har exprimenterat lite med de där mandelbarsen som jag la upp receptet på för några dagar sedan. Kommer lägga upp fler recept där jag har olika smaksättningar). 


Fighter fitness

Det blev fighter fitness idag på gymmet för fösta gången. Jag hade tänkt mig något som liknar bodycombat att man skulle "fightas" och så... Men så var det inte alls! Det var ett riktigt tufft pass som började med en lång uppvärmning där vi sprang runt i salen. Sen efter det hade vi olika intervaller där man körde igenom hela kroppen med bl.a. Armövningar, knäböj och magövningar. Sedan avslutades det med en avslappning och en lång stretch. Jag har aldrig fått upp flåsat så mycket på något pass tidigare och jag gillade det för att det var så varierande. Man körde aldrig en övning mer än två gånger. Instruktören var superbra! Han gjorde verkligen så att man inte gav upp trotts att man ville det. Så hit kommer vi absolut gå fler gånger!

What to do?

Hmm har lite beslutsångest över vad jag ska göra idag... Detta är min enda lediga dag denna veckan. Iza och jag har iaf planerat in gymmet ikväll, då blir det antagligen cxworx och bodybalance, eller så ska vi prova fighter fitness! 
Jag är sugen på att baka som vanligt, men jag vill inte själv stoppa i mig något onyttigt. Så antingen ska jag baka en god kaka med rabarber och ägg som jag har fått av pappa och sen köra och lämna den till honom eller så ska jag baka en matpaj som jag själv kan ha här hemma? Men tror att det blir en kaka till pappa. 

Idag blev det en sen frukost på sängen: fil med musli, jordgubbar och blåbär.

Blåbärsbröd

Ett saftigt grovt bröd med blåbär.

Till ett bröd:

25 gram jäst
1/2 paket frysta stora blåbär (ca 110gram)
2 dl vatten
1 msk honung
1 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk ingefära (kan uteslutas eller bytas mot brödkryddor)
2 dl rågflingor
3 dl rågmjöl
3 dl vetemjöl (ca)
Börja med att tina blåbären. 
Smula jästen i en bunke. Värm vatten honung och olja fingervarmt. Häll det över jästen så att den löser sig. 
Tillsätt salt, ingefära blåbär, rågflingor, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. (Spara lite till utbakningen). Arbeta till en smidig deg och låt jäsa under bakduk ca 40 min. 
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Forma till ett bröd och lägg på en bakpapperskläd plåt. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader. När brödet har jäst så pänsla det med lite vatten, strö över rågflingor och några blåbär. Grädda i ugnen ca 40 min eller tills det är torrt (känn med en sticka). Låt svalna i en bakduk. 
 
 
 
 
 

Bellissimo

Frukost innan jobb: pauluns müsli, mjölk och jordgubbar. Hade en spännande dag på jobb idag. Jobbade ensam eftersom jag bara hade ett litet plan och resten inne på Sturup. Men sen ringde de och frågade om jag kunde städa ett Belle Air (ett stort plan från Italien). Jag sa ja men hade ingen aning vad jag skulle göra, är ju fortfarande ganska ny. Så jag ringde mamma om råd haha, vilken tur att jag har henne. Sen gick jag till planet och gjorde så mycket jag hann innan de skulle åka igen. Den italienska personalen var sjukt otrevliga men herregud så fint de pratar! Höll på att smälta... Nu är jag på väg till gymmet där jag ska möta Iza och vi ska gå på två pass, cxworx och indoor walking.

Uppladdning

Laddar upp med lite god frukost inför Falsterbo Horse Show! 
Jordnötspannkakor med kesella och citronäpplen. + Appelsinkyftor och te. 
Recepter på mina jordnöttspannkakor hittar ni här: http://frejasfilosofi.blogg.se/2012/may/banan-och-jordnotspannkakor.html
Citronäpplen gör jag genom att tärna ett äpple, lägga i en plastpåse, pressa ner saft från en citron, blanda runt lite och låta stå några minuter. 
 
 

kokoskakor med jordgubb

Gillar du kokostoppar? Detta är en nyttigare variant som är minst lika god. 

Blanda 3 dl Kokos, 1/2 dl sesamfrön, 1 ägg och 1/2 mosad banan till en jämn och fast smet. Rulla till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ner en liten jordgubbe på toppen (behövs ca 20 små jordgubbar). Grädda 10-15 min i ugen på 180 grader eller tills de får lite gyllene färg. 
Jag tyckte att de blev godast dagen efter när alla smaker hade mognat och när de var kalla. De får en kraftig banansmak så gillar man inte banan så kan man säkert utesluta det. Bäret ovanpå kan bytas ut mot t.ex. blåbär eller hallon. 

Nattjobb

Har gjort mig redo för en natt på jobb. Vattenmelon och sallad ska bli gott sen! Har redan jobbat 6 timmar idag så nu ska jag föröka sova lite innan alarmet ringer kl 23 och väcker mig!

BodyBalance bla...

Nu när jag har uppehåll på både fotbollen och gymnastiken så blir det en hel del pass på gymmet. Igår var jag och iza på cxworx och sedan bodybalance. Efter gymmet blev det bio med Daniella och vi såg på Hunger Games. 
BodyBalance är favoritpasset just nu, det är träning för hela kroppen som ska ge långa och fina muskler. Det är en blandning av pilates, tai chi och yoga. Man tränar både balans, smidighet och styrka. Man intar annorlunda och kluriga positoner för att komma åt alla muskler. Efteråt har man träningsvärk i muskler man inte visste att man har. Musiken till passet är lugn och avslappnande, oftast är det nersläckt i rummet och värmeljus på golvet. Passet avslutas med en meditation/avslappning som är uuuunderbar, perfekt avslutning! 
Idag är jag ledig från jobb och har bakat ett blåbärsbröd som just nu är i ugnen och doftar gott! Lite senare ska jag och iza till gymmet och då blir det ett långt pass Indoor Walking. Efter gymmet ska jag till Elin i Malmö för att träffa tjejerna från klassen. Ska bli kul, har inte träffat vissa av dem sedan studenten. 

Åhus söndag

Det blev inte många timmars sömn, vi steg upp vid halv åtta för att äta frukostbuffé innan det var dags för den sista matchen i gruppspelet. Nervösa var vi också då resultatet skulle avgöra om vi gick vidare till slutspel eller inte. Vi vann med 2-0 och gick vidare till slutspelet som inte skulle börja förren 4 timmar efter. Lång tid att vänta men denna dagen hade vi underbart väder, tror det var upp mot 30 grader i solen. Så vi tog det lugnt, solade och kollade på de andra matcherna. Men tiden gick långsamt så vi bestämmde oss för att köra till hamnen och ta en glass. 
Efter glassen så var det dags för 8-delsfinal som vi vann med 4-0. En timme senare var det dags för kvartsfinalen som vi förlorade med 3-2. 

Åhus Beachfotboll

I fredags åkte vi till Åhus för att spela beachfotboll hela helgen. Det var inget spel på fredagen utan vi checkade bara in på vårt vandrarhem och tog det lugnt. På kvällen lagade vi taco tillsammans och förberedde oss för morgondagen. 
Lördag: Vi steg upp på morgonen och åt frukostbuffé på ett B&B bredvid vårt vandrarhem. Vi hade hoppats på fint väder men det var kallt och dimmigt. Sen under dagen kom regnet och öste ner då och då, lite tråkigt men ändå roligt att försöka spela i geggan. 
På kvällen drog de flesta till nattklubben Martin&Martin, även vi. Det var ett härlig ställe som låg precis vid stranden. 
 

Quornpaj

Oh my, it´s another pie!
Har gjort en ny paj, denna gången lite matigare med quorn i, innehåller även sparris och soltorkade tomater. Har fått så mycket ägg av pappa så så fort den förra pajen tog slut så gjorde jag denna. Qourn blir jättegott och saftigt när man använder det i pajer, innan jag la i dem så marinerade jag dem med de soltorkade tomaterna för extra god smak!
Man kan ändra lite i mjölet beroende på vilka sorter man har hemma men försök att undika vanligt vetemjöl!
Pajdeg:
100 gram grovt rågmjöl
100 gram rågsikt
80 gram smör
1 ägg
3 msk vatten
Fyllning:
2 quornfiléer
ca  1 dl soltorkade tomater (i olja).
Ca 10 sparris
Stanning:
3 ägg
2 dl mjölk
Salt & peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Blanda alla ingredienser till pajskalet, den ska bli fast. Låt stå i kylen några minuter.
3. Smöra en pajform och tryck ut degen i den. Förgrädda skalet 10 minuter i ugnen.
4. Vispa äggen och mjölken till stanningen och krydda med salt & peppar. 
5. Hacka tomaterna och skär sparrisen (lätt stekta) i bitar, tärna quornen (lätt stekta). Marinera quornbitarna genom att vända runt dem i en skål tillsammans med tomaterna.
6. Ta ut pajskalet när det är färdigt och låt det svalna. Fyll skalet med tomater, quorn och sparris. 
7. Häll över stanningen.
8. Grädda pajen i ugnen i 30 minuter på 200 grader.

Godmorgon!

Typisk sommarfrukost ute på balkongen: Fil, musli och jordgubbar (från pappas odling). Kan inte bli bättre!
Idag blir det lite jobb på Sturup, bara två plan. Men det är även dags för mig att tvätta och förbereda lite inför morgondagen, för helgen ska spenderas med bästa tjejerna i Åhus! Beachfotboll hela helgen och annat skoj. Längtar!
PS. Kanske blir lite bakning idag med, i så fall kommer receptet upp ikväll!
 

Vegetarisk paj

Mycket god paj som smaksätts med basilika, fetaost och körsbärstomater.
Pajdeg:
150 gram grovt rågmjöl
50 gram rågsikt
80 gram smör
1 ägg
3 msk vatten
Fyllning:
En ask körsbärstomater (delade)
100-150 gram fetaost
1 kruka basilika eller en ask fryst.
1/2 gullök
Stanning:
3 ägg
2 dl mjölk
Salt & peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Blanda alla ingredienser till pajskalet, den ska bli fast. Låt stå i kylen några minuter.
3. Smöra en pajform och tryck ut degen i den. Förgrädda skalet 10 minuter i ugnen.
4. Vispa äggen och mjölken till stanningen och krydda salt & peppar. 
5.  Hacka löken och basilikan. Ta ut pajskalet när det är färdigt och låt det svalna.
6. Fyll skalet med tomater, basilika och fetaosten. 
7. Häll över stanningen.
8. Grädda pajen i ugnen i 30 minuter på 200 grader.

Mandelbars

It´s a sensation!
Vääldigt goda mandelbars, blir typ som kakor och kan vara ett alternativ till fredagsmyset? Inget socker inget mjöl...inget onyttigt! Går snabbt att mixa ihop, kan ätas "råa" men jag tycker att de blir godast efter en stund i ugnen.


Ingredienser:
1 1/5 dl mandel
1/5 dl kokosflingor
1 tsk kanel
1 krm kardemumma
1 krm ingefära
5 blötlagda aprikoser
5 färska jordgubbar (kan säkert uteslutas eller bytas mot något annat bär, även dadlar).
Mixa mandeln till ett fint mjöl. Tillsätt kokos, kanelen, kardemumman och ingefäran. Mixa igen. Tillsätt sedan aprikoserna och jordgubbarna och mixa ihop till en deg. Platta ut på ett bakplåtspapper och skär ut rektanglar efter önskad storlek innan de ska in i ugnen. 150 grader ca 30 minuter.
(Blir inte så många, endast 7-8st små).

En dag på stan

Efter jobb så blev det shopping i stan, många affärer har sommarrea och det blev en hel del fynd för min del! Bland annat höga röda skor från Friis Company, en ny gymväska och en Jet Set klocka. Efter shoppingen hade vi bokat  BodyCombat på gymmet men vi hann inte dit så det fick bli vanlig träingen istället.
Im in looove
Fred Perry bag
Iza på gymmet
RSS 2.0