Woho

Skulle börja jobba kl 20 ikväll men fick nyss ett sms om att jag ska börja 23 istället, så nu hinner jag träna! Pratade med mina gymnastiktränare idag om att komma tillbaka igen, har inte varit där sen i oktober. Tyvärr så tränar dom fortfarande samma dagar som jag har fotboll, tisdag, torsdag och söndag. Men kan verkligen inte leva utan gymnastiken så jag ska kämpa för att få ihop det ändå! På söndagar kommer jag hinna med både och efter som gymnastiken är på eftermiddagen och fotbollen är på kvällen, men tis och tors är de ungefär samtidigt. Det är verkligen jättetråkigt... 

Frukost och gym

Åt en sen frukost idag, det blev fil med müsli och granatäpple. Efter det så åkte jag till gymmet och tränade kondition, smidighet och magen. Ha en trevlig kväll!

Kvällsfika och match

Nu ska jag bänka mig framför tvn och titta på PSG - Lille (visas på tv 4 sport). Till det blir det en supergod och enkel kvällsfika med det där lilla extra.
Fil med bär och vit choklad

Fotbollscup i Eslöv

Har nyss spelat får första match i Eslövs 7-manna cup. Förlust med 3-1 blev det mot Stehag men så otroligt jämnt. Första matchen brukar inte vara vår grej så hoppas att det går bättre sen.
Var sjukt trött imorse när jag skulle gå upp kl halv 7. Somnade inte förrän 3-4 i natt men hann sova en stund i bilen på väg hit.
Vi har två matcher kvar i gruppen, nästa är sösdala och sista är mot Skurup.

Matpaj med smak av citron

Jag tror att många (precis som jag) kan förknippa paj som något ganska onyttigt. Jag själv tänkte alltid på vitt mjöl, en massa fet ost och smör, men så behöver det absolut inte vara. Jag har provat lite olika ingredienser och kommit fram till en perfekt grundpaj. Man bytar ut allt vitt mjöl mot något nyttigare (ex. rågmjöl), minimerar smöret i degen och tillsätter istället ett ägg som bider ihop. Sedan fyller man pajen med massa nyttiga grönsaker o.s.v. och tillsist så skippar man osten ovanpå. Blir ett nyttigt alternativ till middag och så gott det kan bli! 
Denna gången har jag fyllt min paj med spenat, soltorkade tomater, morötter, lök och citron!
Pajdeg:
200 gram grovt rågmjöl
80 gram smör
1 ägg
3 msk vatten
Fyllning:
2 nävar spenat (tinad eller färsk)
1 gul lök
4-6 soltorkade tomater
Rivet skal från 1 citron
1 morot
Stanning:
3 ägg
2 dl mjölk
Salt & peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Blanda alla ingredienser till pajskalet, den ska bli fast. Låt stå i kylen några minuter.
3. Smöra en form och tryck ut degen i den. Förgrädda skalet 10 minuter i ugnen.
4. Vispa äggen och mjölken till stanningen och krydda med salt & peppar. 
5. Hacka tomaterna och löken i bitar, skiva moroten. Stek ihop allt snabbt med spenaten och citronskalet. 
6. Ta ut pajskalet när det är färdigt och låt det svalna. Fyll skalet. 
7. Häll över stanningen.
8. Grädda pajen i ugnen i 30 minuter på 200 grader.

Hard work

Sitter på jobbet just nu och äter en bit av denna goda pajen som jag bakade igår. Innehåller bland annat citron, soltorkade tomater och spenat!
Receptet får ni inom kort..

Godmorgon

Träningskläderna åkte på direkt och jag gick ut och sprang en runda i det fina vädret. Allt är vitt och snötäckt men det gör det också tio gånger svårare att springa.
När jag kom hem gjorde jag en omelett till frukost och lite röd apelsin. Jag brukar göra min omelett ganska enkelt med bara ägg, vatten, purjolök och peppar.

Boxning

Varit på boxning idag på gymmet med Iza. Alla passen är verkligen fullbokade nu efter nyår så det är svårt att få plats. Vi hade en ny boxningsinstruktör som fokuserar mer på att vi verkligen ska lära oss boxning och själv tekniken istället för att bara slå och sparka. Det är positivt tycker jag och det var ett jättebra pass.

2013!

Hej igen! Nu är jag tillbaka efter ett litet uppehåll med Asienresan, julen och nyår. 
Efter de sex härliga veckorna i Asien var det svårt att komma tillbaka till verkligeheten. Vi landade i ett kallt och snövitt Sverige och välkomnades av en förkyldning direkt. Så fort jag blev frisk igen så satte jag igång med träningen men jag har inte riktigt lyckats att komma in i rutinerna igen. Fotbollen är igång och vi har haft inomhusträningar, nästa vecka lägger vi till två utomhusträningar. Nu på lördag är det dags för cup i Harlösa, ska bli så kul att få känna på tävlingsnerverna igen. Gymmet har jag besökt några gånger men det märks att konditionen och styrkan har försämrats på de två månaderna då jag inte har tränat. Gymnastiken har haft uppehåll i vinter men nästa vecka är även den igång! 
Koh Phi Phi, Thailand. 
RSS 2.0