Dansakademin

Kom hem halv 7 i morse efter att ha jobbat natt. Sen hade jag tvättid kl 12 så det blev inte så mycket sömn... Till frukost åt jag fil med müsli, dinkelflingor, nektarin och psylliumfrön.
Nu är jag på väg till dansakademin i malmö som har öppethus denna veckan! Varje dag kan man få prova på olika danser gratis, allt från klassisk balett till poledance. Så det ska jag och Iza göra idag, tror att det är Zumba toning och streetdance som står på schemat :)

Lunch

Lunchade på restaurang Svea med mamma, vegetarisk sallad med tzatziki. Har aldrig druckit så dyr mjölk, 27 kr för ett glas! Inte illa...
Sen har jag tränat fotboll, på lördag har vi vår sista seriematch. Vilket kommer avgöra om vi går upp en division eller inte, spännande!
Nu sitter jag på jobb för andra gången idag, slutar kl 7 imorgon bitti. Åh jag längtar efter min säng!!

Otur! Och tur...

Åhhr! Skulle gå på aerobicstriptease ikväll med Iza men när jag skulle ta bussen kom jag på att mamma hade min plånbok. Så typiskt, där hade jag både mitt gymkort och mitt busskort!
Så istället sprang jag en runda här i Svedala vilket faktiskt var väldigt skönt, nu ska jag slappa framför tvn!
Tur hade vi däremot igår när vi vann mot Spjutstorps IF efter att ha lyckats vända 0-1 till 2-1!

Nyttiga choklad-/hallonbollar

Det är inte så lätt att baka utan socker, jag har iaf inte hittat så många recept. Men man kan alltid exprimentera själv och lättaste sättet att göra det på är att blanda ihop egna "chokladbollar". Ingredienserna går att variera bara man har något tortt mjölaktigt, något med chokladsmak och något blött som binder ihop allt. Så här gjorde jag mina choklad-/hallonbollar helt utan socker, sötningsmedel och vetemjöl:
Mixa 1dl cashewnötter och 1dl kokosflingor till fint mjöl i en matberedare. Tillsätt 3 msk kakao och 3 torkade och osötade aprikoser och mixa samman. Tillsätt sedan 1 dl tinade hallon och blanda till en smet. Blanda i 1 dl grovt hackade nötter och 1dl rågflingor. Forma till små runda bolla roch rulla ev. i kokosflingor.



En runda på väla + inflyttningsfest

Min syster och hennes sambo hade inflyttningsfest igår. På vägen dit tog jag och mina andra syskon en runda på väla för att leta efter en present. där åt vi även lite mat, jag valde vegetariska vårrullar med ris. Sen tog vi vars en gräddbulle på gräddbullerian. Ett riktigt himmelrike! Haha. Finns i alla möjliga smaker med antingen vit eller mörk choklad. Jag valde en med marsipanbotten. Mums! Sen fick vi reda på att de även ska öppna en butik på emporia i Malmö nästa månad!

 

 

Längtar mig bort...

Sitter på jobbet för andra gången idag... Sammanlagt blir det 13 timmar idag! Men nu har jag iaf något att se fram emot, resan till Asien är bokad! Gjorde det i helgen med mina två vänner som jag ska åka med. Vi åker i slutet av oktober och är borta 40 dagar. Ska bli så underbart!
Innan jobb åt jag en lätt middag, fil med jordgubbar och müsli. Sen tog jag med mig nattmat som dock inte var värd att fota haha... vegetarisk snitzel och grönsaker. Åt nyss färdigt och nu ska jag lägga mig på soffan och vila i väntan på nästa plan!

Egen fruktyoghurt

Visst är det skitgott med smaksatt yoghurt? mycket godare än naturell. Men när man köper färdig fruktyoghurt så är det inte mycket frukt de har stoppat i och helt plötsligt lägger dem till massa andra ingredienser. Det kan vara aromämnen, stabiliseringsämnen, förtjockningsmedel osv..  Och i de flesta fallen tillsätter dem även onödigt socker!? Därför föreslår jag att man köper naturell yoghurt/fil och smaksätter den själv där hemma genom att blanda i mixade frukter. Till min yoghurt använde jag kiwi, banan och äpple. Lite jobbigare kanske att göra det själv,  men det blir mycket hälsosammare! Till min fruktyoghurt hade jag idag pauluns supermusli och kokosflingor. 



Rågpannkakor

Här kommer äntligen receptet på rågpannkakorna med banan och kanel! Bättre sent än aldrig.
Det liknar de havrepannkakorna som jag gjorde för ett tag sedan men nu har jag använt rågflingor istället och tagit mindre honung. Blir minst lika gott!
Använd en matberedare och mixa
 4dl rågflingor till ett fint mjöl. Blanda ner 1 tsk kanel1/2 tsk salt och 2 tsk bakpulver. Mosa 3 bananer i en separat skål. Blanda med 3 ägg3 msk olja och ev. 1msk honung. Vänd ner i mjölblandningen och blanda snabbt ihop i matberedaren. Låt stå 10 minuter innan du steker dem.
Servera med frukt



Kräftskiva

Igår hade vi vår årliga kräftskiva, vi var lite sent på det eftersom Sandra har jobbat på Rhodos över sommaren. Men bättre sent än aldrig! Det blev en liten återförening sedan studenten för vissa av oss men vissa har träffats i sommar. Jag kan inte påstå att jag saknar gymnasiet, jag älskar att tjäna egna pengar men jag har verkligen saknat mina vänner från klassen!
Vi hade samma koncept som förra året då alla tog med sig något att bjuda på, någon gör bröd någon sallad någon efterrätt osv... Alla tar med egna kräftor, dock inga för min del. Jag gjorde efterrätten, min berömda cheescake med bananfyllning och tryffeltäcke.
En mycket trevlig kväll hade vi!

I bilen...

Sitter i bilen på väg till Svedala. Har varit i Skillinge och spelat match, 0-0 slutade den. När jag kommer hem ska jag direkt till jobb och slutar kl 6 imorgon bitti. tror att det blir en lugn natt, hoppas det iaf!
(bilden är på mig och Greta när vi spelade match i Spanien).

Frukost och match

Till frukost blev det fil med müsli päron och nektarin.
Matchen idag mot pandora slutade 3-3. Jag spelade hela men kände att jag inte riktigt hade orken med mig. Måste ta tag i träningen igen!

Melvin 5 år

Har varit på kalas idag då Melvin fyller hela 5 år! Nu sitter jag på jobb och är fortfarande mätt efter all mat, så det blev ingen matlåda till natten. Det var Frida som hade lagat maten och det var som vanligt väldigt gott! först åt vi pajer med sallad och bröd. Till oss vegetarianer hade hon gjort en paj med quornbitar fetaost och soltorkade tomater. Sen åt vi tårta och muffins till efterrätt.
Nu längtar jag till imorgon då jag äntligen ska spela match!

RSS 2.0