Resa

Imorgon åker jag och mina två fina vänner till Asien för att backpacka i Thailand och Malaysia. Är borta i 6 veckor ungefär och under tiden kan ni följa mig på frejasresor.blogg.se  Vet dock inte hur mycket jag kan uppdatera för jag ska bara ha med en gamal mobil, men vi kommer väl gå in på något internetcafé då och då. 
 
Frukost: Fil med musli och äpple bitar. Te och apelsin. 


Helgen och invigning

Igår hade vi invigning av föreningens nya idrottsplats. Jättefint har det blivit, två konstgräsplaner, en naturgräs, nya omklädningsrum med personliga skåp och bastu! Plus en stor klubbstuga, så hela Svedala If kommer flytta dit och skabersjö kommer ta över gamla ip.
Detta firades med en uppvisningsmatch där vi i damlaget skulle möta Ldb FC Malmö. Förstår dock inte varför vi fick det motståndet, Sveriges bästa lag tre år i rad... Men matchen gick bättre än förväntat och vi förlorade "bara" med 1-5 haha!
I fredags var jag på maskerad för att ta avsked till Emma som efter vår asienresa kommer vara iväg ytterligare i 4 månader i Branäs. Jag var utklädd till en cirkusakrobat, kanske inte så tydligt.. Vissa trodde att jag hade pyjamas!

Cheescake på nyttig botten

Till min födelsedag så försökte jag göra en nyttigare variant av cheescake och detta blev resultatet! En halloncheescake med vit chokladsås. Det ända som jag lycklades göra nyttigare var väl bottnen som är helt fri från socker och mjöl. Uteslöt även det extra sockret som skulle vara i chokladsåsen. Det blev jättegott!
Börja med botten:
Mixa 2 dl cashewnötter, 1 dl hasselnötter, 1/2 dl mandel, 8st torkade aprikoser (blötlagda), 1,5 dl kokos och 3 msk kakao till en slät massa. Tryck ut massan i en tårtform och grädda 20 min i ugnen på 125 grader. 
Fyllning:
Blanda ihop 2 paket philadelphia, 1,5 dl vispad grädde, 2 dl tinade hallon (eller färska) och 1 dl florsocker. Blanda tills det inte finns några klumpar. Lägg fyllningen i tårtformen när bottnen har svalnat. Sätt in den i frysen under tiden som du gör såsen.
Vit chokladsås:
Värm 1,5 dl vispgrädde tills den precis börjar koka, lägg ner 50 gram smör och 200 gram vit choklad och blanda tills allt har smält. Fortsätt röra tills den svalnar lite och tjocknar. Häll sedan såsen över tårtan och ställ ini i frysen igen tills det är dags att äta!


Ledig måndag

Idag är jag ledig hela dagen. Började med en god frukost: fil med musli och kiwi. Lite senare blir det aerobicstriptease på gymmet med iza! :)

Proteinrikt bröd utan mjöl

Ett bröd som bakas utan mjöl och kan lätt bytas ut mot vanligt bröd. Väldigt mättande och jag rekomenderar att man har något pålägg till annars så tröttnar man fort på smaken. 
4 ägg
2 dl vatten
2 dl fibrex
1 dl fröblandning (ex: solrosfrön, psylliumfrön och linfrön).
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk honung. 
Vispa upp äggen och tillsätt vatten. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda nog. Smeten kommer att verka lös i början med efter någon minut så börjar den svälla och vätskan minskar. Häll degen i en smord brödform och grädda mitt i ugnen 1 timme, 175 grader. Låt brödet svalna och förvara det i kylen. 

Dagens!

Fick en perfekt födelsedagspresent av min syster Julia, ett klippkort på en dansstudio i malmö! Så idag invigde vi korten när vi gick på en burleskkurs. Vi tränade bland annat på koreograferad dans, gång och flexibilitet. Jag tyckte att vi var lite för många i lokalen för att man skulle få ut maximalt av träningen, men vi hade kul ändå! Förhoppningsvis blir det ett nytt pass nästa vecka!
När jag väl var i malmö så passade jag på att även gå till gymmet, där blev det löpning, hopprep och magövningar i en timme. Nu när jag inte längre går i skolan så måste jag betala bussen och det blir så dyrt. Bensinen är ju också svindyr så det blir drygt om jag ska köra in till stan varje gång. Därför föröker jag få så mycket som möjligt gjort när jag väl är där, hann även med att vaccinera mig idag och fika med Daniella! 
 

En kväll på gymmet

I brist på annat att göra så har jag spenderat min eftermiddag/kväll på gymmet. Åkte dit kl 3, tog en pw på löpbandet i väntan på det första passet. Aerobic striptease, ibland glömmer man hur jävla kul det är, absolut det bästa passet som Fitness 24/7 erbjuder! Blev fullständigt svettig haha men ville träna mer. Så jag gick till bokningsmaskinen och kollade utbudet. CXWORX blev det men hade en halvtimme tillgodo. Så jag tränade mage rumpa och lår under tiden. Efter cx hade jag ingen lust att åka hem så jag fortsatte med min mage rumpa och lår-träning... Men nu är jag till slut hemma och ser fram emot att äta någon god mat!

Förberedning...

Jobbade i natt, brukar vakna vid 1 då men idag steg jag upp kl 11. Så jag klädde på mig träningskläderna direkt och sprang en runda i 20 min. Sen upp och hämta hunden och gå en lång runda med henne i det fina vädret. Jag vet ju att det kommer att bli en hel del tårtätande idag så nu kan jag göra det med lite gott samvete iaf ;) familjen kommer hit idag och vi ska fira mig och min bror. Jag har bakat en cheescake som ligger och väntar i frysen och mormor har gjort en sockerkaka som strax ska bli en prinsesstårta. Muuuumms.

Måndag

Kom nyss på att det är måndag, ny vecka och den 1a oktober. Alltså fyller jag år imorgon! Sedan jag tog studenten så håller jag inte längre koll på vad det är för dag i veckan, kan bero på att jag inte har ett fast jobb utan jobbar lite när som helst. Det fick mig att tänka på att jag ska jobba imorgon 19,30-04 på min födelsedag... Alltså blir det inget firande då. Men dagarna får gärna gå fort nu för jag längtar till den 26e då vi åker till Thailand!
Igår var jag med min syster och Melvin i Ullared! Alltid lika kul, jag köpte bland annat lite saker inför resan och en kalender så att jag kan hålla reda på dagarna ;) mest nöjd blev jag över ett par Timberland skor som passar perfekt nu när det börjar bli lite kallare.
Just nu sitter jag på bussen på väg till gymmet. Ska träffa Iza där och vi ska gå på ett indoor walking pass och gymma lite.

RSS 2.0