Soccer Ball

Proteinrikt bröd utan mjöl

Ett bröd som bakas utan mjöl och kan lätt bytas ut mot vanligt bröd. Väldigt mättande och jag rekomenderar att man har något pålägg till annars så tröttnar man fort på smaken. 
4 ägg
2 dl vatten
2 dl fibrex
1 dl fröblandning (ex: solrosfrön, psylliumfrön och linfrön).
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk honung. 
Vispa upp äggen och tillsätt vatten. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda nog. Smeten kommer att verka lös i början med efter någon minut så börjar den svälla och vätskan minskar. Häll degen i en smord brödform och grädda mitt i ugnen 1 timme, 175 grader. Låt brödet svalna och förvara det i kylen. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0