Vegetarisk paj
Mycket god paj som smaksätts med basilika, fetaost och körsbärstomater.
Pajdeg:
150 gram grovt rågmjöl
50 gram rågsikt
150 gram grovt rågmjöl
50 gram rågsikt
80 gram smör
1 ägg
3 msk vatten
Fyllning:
En ask körsbärstomater (delade)
En ask körsbärstomater (delade)
100-150 gram fetaost
1 kruka basilika eller en ask fryst.
1/2 gullök
Stanning:
3 ägg
Stanning:
3 ägg
2 dl mjölk
Salt & peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienser till pajskalet, den ska bli fast. Låt stå i kylen några minuter.
3. Smöra en pajform och tryck ut degen i den. Förgrädda skalet 10 minuter i ugnen.
2. Blanda alla ingredienser till pajskalet, den ska bli fast. Låt stå i kylen några minuter.
3. Smöra en pajform och tryck ut degen i den. Förgrädda skalet 10 minuter i ugnen.
4. Vispa äggen och mjölken till stanningen och krydda salt & peppar.
5. Hacka löken och basilikan. Ta ut pajskalet när det är färdigt och låt det svalna.
5. Hacka löken och basilikan. Ta ut pajskalet när det är färdigt och låt det svalna.
6. Fyll skalet med tomater, basilika och fetaosten.
7. Häll över stanningen.
8. Grädda pajen i ugnen i 30 minuter på 200 grader.
7. Häll över stanningen.
8. Grädda pajen i ugnen i 30 minuter på 200 grader.
Kommentarer
Trackback