Soccer Ball

Quornpaj

Oh my, it´s another pie!
Har gjort en ny paj, denna gången lite matigare med quorn i, innehåller även sparris och soltorkade tomater. Har fått så mycket ägg av pappa så så fort den förra pajen tog slut så gjorde jag denna. Qourn blir jättegott och saftigt när man använder det i pajer, innan jag la i dem så marinerade jag dem med de soltorkade tomaterna för extra god smak!
Man kan ändra lite i mjölet beroende på vilka sorter man har hemma men försök att undika vanligt vetemjöl!
Pajdeg:
100 gram grovt rågmjöl
100 gram rågsikt
80 gram smör
1 ägg
3 msk vatten
Fyllning:
2 quornfiléer
ca  1 dl soltorkade tomater (i olja).
Ca 10 sparris
Stanning:
3 ägg
2 dl mjölk
Salt & peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Blanda alla ingredienser till pajskalet, den ska bli fast. Låt stå i kylen några minuter.
3. Smöra en pajform och tryck ut degen i den. Förgrädda skalet 10 minuter i ugnen.
4. Vispa äggen och mjölken till stanningen och krydda med salt & peppar. 
5. Hacka tomaterna och skär sparrisen (lätt stekta) i bitar, tärna quornen (lätt stekta). Marinera quornbitarna genom att vända runt dem i en skål tillsammans med tomaterna.
6. Ta ut pajskalet när det är färdigt och låt det svalna. Fyll skalet med tomater, quorn och sparris. 
7. Häll över stanningen.
8. Grädda pajen i ugnen i 30 minuter på 200 grader.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0