Soccer Ball

Blåbärsbröd

Ett saftigt grovt bröd med blåbär.

Till ett bröd:

25 gram jäst
1/2 paket frysta stora blåbär (ca 110gram)
2 dl vatten
1 msk honung
1 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk ingefära (kan uteslutas eller bytas mot brödkryddor)
2 dl rågflingor
3 dl rågmjöl
3 dl vetemjöl (ca)
Börja med att tina blåbären. 
Smula jästen i en bunke. Värm vatten honung och olja fingervarmt. Häll det över jästen så att den löser sig. 
Tillsätt salt, ingefära blåbär, rågflingor, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. (Spara lite till utbakningen). Arbeta till en smidig deg och låt jäsa under bakduk ca 40 min. 
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Forma till ett bröd och lägg på en bakpapperskläd plåt. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader. När brödet har jäst så pänsla det med lite vatten, strö över rågflingor och några blåbär. Grädda i ugnen ca 40 min eller tills det är torrt (känn med en sticka). Låt svalna i en bakduk. 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0