Grovt bröd med morötter (utan vetemjöl)
Mmmm supergott bröd med massa gott i. Luktade som en kaka när det va i ugnen och smakade även lite kaka pga kanelen. Jag följer nästan aldrig ett recept till 100% utan exprimenterar med det som finns hemma. Har du inte grahamsmjöl hemma så ta något annat! Har du inte linfrön så ta sesam! Jag la till fiberhusk för att det skulle bli lite fastare och fibrex för att det skulle bli saftigt men det går att utesluta.

Ingredienser:
3 morötter
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 tsk fiberhusk (kan uteslutas)
1 dl linfrö
2 dl kruskakli
1 dl fibrex (kan uteslutas)
2 dl krossat bovete
5 dl filmjölk
2 dl grahamsmjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och riv morötterna grovt. Tillsätt de övriga ingredienserna i den följd de står ovan.
3. Blanda till en kladdig deg (se förra inlägget)
4. Låt stå några minuter under tiden som du smörar en 2 liters brödform. Använd linfrö eller kruskakli som ströbröd.
5. Grädda i ugnen ca 50 minuter.


Kommentarer
Victoria
Vilket gott bröd det verkar vara! :D
Trackback