Soccer Ball

Lyxig cheescake

Den godaste cheescaken jag någonsin gjort! Gjord på färska jordgubbar och toppad med ett tryffeltäcke... Passar perfekt till festligare tillfällen och när du vill imponera på dina gäster!

Ingredienser:
Botten
1 paket maryland cookies
50 gram smör
Fyllning
400 gram philadelphia
2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 ask färska jordgubbar
Chokladtryffel
200 gram mörk choklad
1.5 dl vispgrädde
50 gram smör
1 dl florsocker
1 krdm vaniljpulver
Dekoration
Vit choklad
1 stor jordgubbe
Gör så här:
1. Smält 50 gram smör. Krossa kakorna till smulor och blanda ner smöret. Platta ut till en botten i en springform.
2. Rör ihop philadelphia, florsocker och 2 dl vispad grädde.
3. Hacka hälften av jordgubbarna fint och mixa de andra jordgubbarna slät. Blanda i både de hackade och de mixade jordgubbarna i philadelphia smeten.
4. Blanda till en jämn smet och häll sedan över det i formen på kakbottnen. Ställ in i frysen medan du gör tryffeln.
5. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och smält ner smöret. Ta av från plattan och blanda ner chokladen och florsockert till allt har löst sig. Fortsätt röra i smeten tills den börjar tjockna.
6. Tag ut cheescaken ur frysen och häll på tryffel till ett jämnt lager. Sätt in i frysen igen och låt stå över natten.
7. Ta ut cheesecaken 30 min innan servering och ringla över vit choklad.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0