Festlig paj med cashewnötter
Min bror har varit i farten och det blev en vegetarisk paj med massa gott i. Passar perfekt till helgen och festligare tillfällen. Servera med tzatziki och sallad.

Pajskal:
100 gram dinkelmjöl
100 gram dinkelmjöl
100 gram grovt rågmjöl
80 gram smör
1 ägg
3 msk vatten
Fyllning:
200 gram broccoli
200 gram broccoli
1 dl cashewnötter
1 dl soltorkade tomater
1/2 gullök
ev. västerbottenost.
ev. västerbottenost.
Stanning:
3 ägg
3 ägg
2 dl mjölk
Oregano
Salt & peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienser till pajskalet, den ska bli fast. Låt stå i kylen några minuter.
3. Smöra en pajform och tryck ut degen i den. Förgrädda skalet 10 minuter i ugnen.
2. Blanda alla ingredienser till pajskalet, den ska bli fast. Låt stå i kylen några minuter.
3. Smöra en pajform och tryck ut degen i den. Förgrädda skalet 10 minuter i ugnen.
4. Vispa äggen och mjölken till stanningen och krydda med oregano, salt & peppar.
5. Koka broccolin lätt, hacka tomaterna och löken. Ta ut pajskalet när det är färdigt och låt det svalna.
5. Koka broccolin lätt, hacka tomaterna och löken. Ta ut pajskalet när det är färdigt och låt det svalna.
6. Fyll skalet med broccolin, tomaterna, löken och chashewnötterna.
7. Häll över stanningen och riv ev över lite västerbottenost. Krydda med extra oregano.
7. Häll över stanningen och riv ev över lite västerbottenost. Krydda med extra oregano.
8. Grädda pajen i ugnen i 30 minuter på 200 grader.


Kommentarer
sis
Va?! Har David gjort det? :o
Duktigt!
Sanna
Inte illa David :-)
Freja
Japp! Fick hjälpa honom lite, men det mesta gjorde han själv. Nu bakar han paj nästan varje vecka haha!
Trackback